Hart gaan 2021

Hart gaan voor Hart op Weg
van totaal € 35.000 (0%)

“Elk kind hoort kind te kunnen zijn ongedacht zijn of haar beperking. Een Hartekind moet ook kunnen sporten en bewegen op een manier die bij hem of haar past”


Na het enorme succes afgelopen jaar van de acties van Tikkiehartopweg en #GoZev, slaan de ouders van 10 Hartekinderen in 2021 de handen ineen met Team “Hart Gaan 2021”.


Het Hart Op Weg onderzoek
Het Hart op Weg onderzoek is een groot onderzoek van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht naar de ontwikkeling, fysieke fitheid en (sport) participatie van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Op de Hart Op Weg follow up poli volgen en begeleiden kinderartsen, fysiotherapeuten, psychologen en inspanningsfysiologen de ontwikkeling van deze kinderen.

De Hart Op Weg onderzoekers willen weten welke kinderen het meeste risico lopen op problemen in de motorische en fysieke ontwikkeling en wat hartekinderen nodig hebben om mét hun gezonde leeftijdsgenootjes zo normaal mogelijk op te kunnen groeien.  

Meer informatie over de hart op weg poli en het onderzoek vind je hier: Levensloopzorg voor hartekinderen


Waarom zetten wij ons hiervoor in?
Jaarlijks worden er 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Deze kinderen hebben om in leven te blijven vaak meerdere operaties en langdurige ziekenhuisopnames nodig. Daarnaast ondervinden ze vaak levenslang beperkingen als gevolg van hun hartafwijking.


Dit onderzoek ondersteunen wij van harte, want ook onze wens is dat onze Hartekinderen zo weinig mogelijk ontwikkelingsproblemen ervaren die hen beperken in hun dagelijks functioneren. Onderzoek kost veel geld: daarom willen wij in 2021 met elkaar het benodigde bedrag ophalen voor dit belangrijke onderzoek!


Kom in 2021 in beweging voor hartekinderen
Wil jij je ook inzetten voor het Hart op Weg onderzoek? Word dan via bovenstaande button "ik wil in dit team" lid van team "Hart gaan 2021" en laat jouw sportieve uitdaging sponsoren via jouw persoonlijke actiepagina, welke je kan delen binnen jouw netwerk. Je kan het doen op een manier die bij jou en jouw fysieke mogelijkheden past: wandelen, fietsen, hardlopen, roeien, mountainbiken, schaatsen, crossfitten?

Alles kan en alles mag op een moment dat het jou uitkomt, maar voor "Hart op Weg"! Samen gaan we ervoor!

  

Je kunt onze activiteiten volgen op de Instagrampagina's 

Tikkiehartopweg en Bastiaan Lammers

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
28-02-2021 | 19:35 Tien euro biljet gevonden in het buitengebied van een Veluws dorp. Dat is niet mijn geld en dus maak ik het over naar een goed doel. Hopelijk is de onbekende eigenaar het daar mee eens. Maar dat zullen we nooit weten!
05-02-2021 | 10:28