het Hart-Op-Weg onderzoek

Nog te gaan

van totaal € 120.000 (69%)

Jaarlijks worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking, waarvan 500 zeer ernstig. Deze kinderen hebben om in leven te blijven vaak meerdere operaties en langdurige ziekenhuisopnames nodig. Daarnaast ondervinden ze vaak levenslang beperkingen als gevolg van hun hartafwijking.

Op de Hart-Op-Weg follow up poli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) volgen en begeleiden we de ontwikkeling van deze kinderen. Onze wens is dat kinderen met een aangeboren hartafwijking zo weinig mogelijk ontwikkelingsproblemen ervaren die hen beperken in hun dagelijks functioneren.

Daarom willen we in het WKZ onderzoeken welke kinderen het meeste risico lopen op problemen in de motorische en fysieke ontwikkeling. Ook willen we achterhalen wat het juiste moment en de juiste manier is om het fysiek functioneren te verbeteren, zodat ze mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten; in de speeltuin, op het schoolplein en op het sportveld.

 

Hiervoor is veel geld nodig! Helpt u ons mee deze kinderen weer gewoon kind te laten zijn?

                                                       

Namens alle hartekinderen alle medewerkers van de Hart-Op-Weg poli alvast heel HARTelijk bedankt!

Maaike Sprong
Kinderfysiotherapeut/onderzoeker WKZ


Meer informatie over dit onderzoek: Levensloopzorg voor hartekinderen

 

PS:Het ontzettend dappere jongetje van de foto's is Joas!!

Joas is 7 jaar en heeft in zijn korte leventje al 3 open hartoperaties keer gehad. Joas heeft namelijk een ernstige hartafwijking. Het gaat eigenlijk best goed met hem, al is hij bijvoorbeeld op het voetbalveld wel wat sneller moe dan andere kinderen. Toen Joas voor het eerst op de Hart op Weg poli kwam konden we nog niet zo goed voorspellen hoe hij het later zou gaan doen ondanks zijn hartafwijking, dat was wel fijn geweest voor ouders.

Daarom willen we per hartafwijking onderzoeken tegen welke problemen kinderen aan lopen en hoe groot (of klein) de kans hierop is, zodat we betrokkenen beter kunnen informeren.

Ook willen we onderzoeken wat we het beste kunnen doen zodat Joas het op het voetbalveld net zo lang kan volhouden als zijn vriend Luc, maar ook zodat andere hartekinderen zo weinig mogelijk beperkingen, als gevolg van hun hartafwijking, ondervinden!

Om dat soort vragen te beantwoorden is onderzoek nodig, wat uit het reguliere zorgbudget niet betaald kan worden.

 

Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen starten wij zelf acties, maar hebben wij ook uw hulp nodig.

Als veel mensen een klein steentje bijdragen denken wij dat dit moet lukken! Helpt u ook mee?

  • Doe een donatie: iedere donatie, groot of klein, is zeer welkom.
  • Start een eigen (sponsor)actie, zoals een sponsorloop, sporttoernooi, flesseninzamelactie of inzameling tijdens een jubileum of verjaardag.
  • Breng het project onder de aandacht bij school, sportclub of serviceclub.

 

Bekijk alle
19-06-2021 | 21:05 Aan: Franny loopt hard voor het Hart op Weg onderzoek!
19-06-2021 | 19:26 Aan: Tikkie voor Hart-op-Weg
18-06-2021 | 16:17 Aan: Franny loopt hard voor het Hart op Weg onderzoek!
18-06-2021 | 13:10 Aan: Tikkie voor Hart-op-Weg
17-06-2021 | 20:50 Aan: Tikkie voor Hart-op-Weg
Bekijk alle

Tanken en schenken aan het Hart op Weg onderzoek bij Peut Keijne of Wijnand's autoservice

23-01-2020 | 00:00   Leuk Nieuws!!  Vanaf heden doet het Hart op Weg onderzoek mee met het Tank en Schenk programma van zowel Peut Kreijne in Hoogland als BP Wijnands in Bunschoten-Spakenburg.     Tank & Schenk Per getankte liter dragen zij 1 cent af aan een goed doel of vereniging. Welk doel dat is, dat bepaalt de klant op de iPad aan de kassa. Op een TV scherm in de shop worden de gespaarde bedragen direct vermeld en opgeteld. Afhankelijk van jouw keuze kan dat een behoorlijk bedrag opleveren voor het Hart op Weg onderzoek.   Hoe werkt Tank en Schenk? Tank bij Wijnand’s Auto Service in Bunschoten Spakenburg of Peut Kreijne in Hoogland Ontvang punten op basis van getankte liters* Schenk deze punten aan het HART OP WEG ONDERZOEK van het Wilhelmina Kinderziekenhuis   Help jij ook mee?
Lees meer